Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 18:06 - Щорите у дома
Автор: domigradina Категория: Други   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
0



Живеем в забързан и динамичен свят.
Погълнати и затрупани от ежедневните проблеми и задачи, като че ли не обръщаме особено внимание на детайлите, които създават уюта и комфорта в дома и офиса ни.
Но винаги сме вчетатлени, когато се намираме в помещението със собствен стил.
Все по-често в съвременното обзавеждане на работното помещение или на личното пространство в жилището се стараем да открием нов продукт с интересен и акцентиращ дизайн или добре познат и утвърден с качество и практичност продукт, който да внася уют и да комбинира в себе си много функции.
И тук именно е мястото да представим ролята на щорите като част от интериора.


Външни щори


- Блокират слънчевата радиация, преди да е достигнала стъклото.
- Намаляват максималната температура в стаята от 5 до 15 градуса, без да се използва климатик.
- Намаляват капацитета на климатика до 50% и снижават потреблението на енергия до 60%.
- Създават въздушна възглавница пред прозореца и по този начин намаляват загубите на топлина през зимата.

По вида на материала на ламелите се делят на вида щори: с алуминиеви ламели, напълнени с полиуретан, и с PVC ламели. И двата вида осигуряват максимална защита от слънце, прах и вода, както и много добра топло- и шумоизолация. Имат изключително надеждни механизми на задвижване, както и възможност за различни начини на управление (табакера, манивела, двигател, седмично програмируемо дистанционно управление, сензори за слънце, вятър и дъжд).

 

Вътрешни щори


Вътрешните щори са много практични и придават елегентност и хармония на всяко помещение. Огромният им асортимент, широките възможности за монтаж и на практика безкрайната гама от цветове и десени ги правят универсално средство за слънцезащита.

- Предпазват от опасната за човешкия организъм слънчева радиация.
- Регулират достъпа на светлина и ограничават визуалния контакт.
- Намаляват разходите за регулиране на климата в помещението.
- Подходящо дизайнерско решение, акценти в различни интериорни ситуации.

Според вида си се делят на : хоризонтални, вертикални, роло текстилни, плисе щори.

 Хоризонтални алуминиеви щори

Произвеждат се от алуминиеви ламели с ширини от 15 мм до 50 мм. Те са много здрави и еластични. Благодарение на съвременните покрития трайността на цветовете е гарантирана. Механизмите за управление гарантират дълготрайно и безпроблемно функциониране дори на щори с голяма площ. Могат да бъдат монтирани както на фиксирани части от дограмата, така и на отварящи се прозорци, мансардни прозорци и прозорци с неправилна форма

Вертикални щори

image
Най-разпространени са вертикалните щори с ламели на текстилна основа. Използваните материали са антистатични, негорими и с висока степен на износоустойчивост. Релсите водачи могат да бъдат прави или овално огънати, за да бъдат монтирането пред дъговидни или кръгли прозорци. Механизмите за управление позволяват пакета ламели да се събира индивидуално в левия или десния край, да се разделя на две части (в двата края) или да се събира в средата

Текстилни роло-щори
За изработката им се използват мотериали с разнообразен състав (памук, полиестер, коприна, фибростъкло, PVC и т.н.). Те могат да осигурят както леко приглушена светлина, така и стопроцентово затъмняване. Съществуват безкраен асортимент от десени, разнообразни механизми за управление и много различни начини на монтаж.

Плисе-щори
Eлегантен и много ефективен продукт. Голямо разнообразие на използваните материали на текстилна основа, варианти за монтаж и функционалност на продукта.




Тагове:   уют,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: domigradina
Категория: Други
Прочетен: 314850
Постинги: 72
Коментари: 22
Гласове: 216
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930