Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2009 15:28 - Кисели люти чушлета
Автор: domigradina Категория: Други   
Прочетен: 2262 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 14.09.2009 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Реших да направя чушлета за зимата.
 Купих някакво количество, прочетох някоя рецепта, питах тук таме и реших да се пробвам. Какво стана ще научите по долу.
В нета имаше доста идентични рецепти които съвпаднаха с моите проучвания исках да става лесно и бързо.
ПРочетох това:
"Ето една много бърза , лесна и вкусна рецепта.
Изпитана е , в къщи правим чушлетата така от години , стават много вкусни и не са толкова люти:
         1 ч.л.сол
         1 ч.л.захар
Тези подправки се слагат предварително в буркана.
Чушлетата ги изпичам леко на котлона и веднага докато са горещи ги редя в буркана , докато той се напълни.Доливам оцет / без вода! / слагам капачките и обръщам буркана обратно , на следващия ден пак ги обръщам и така докато не видя , че са се стопили захарта и солта.След около 1седмица са готови за консумация.Мисля , че много ще ги харесате .Тази рецепта е подходяща за чушки от рода на рибките , т.е. да са по месести , иначе в буркана ще останат само семки и люспи....Може и от тези кръгличките."
и това,
"Аз правя чушлета по следния начин:
    - ползвам малки бурканчета(обикновено за сладко)
    - на дъното на бурканчето слагам-   
          -няколко скилидки чесън
          - две, три парченца лук
          - ЦЕЛИНА
          - синап- на върха на малка лъжичка
          - сол- 1ч.л.
          -захар- 1ч.л. с куп
          - оцет- около един пръст- на око
   
   Редя чушлетата като кисели краставички- плътно.  Заливам с вряла вода и обръщам бурканчето да се стерилизира от горещото. Може да се сложи и по един аспирин в бурканчето."
и това,
"Рецептата, която аз правя е за бурканче от лютеница (от едно време):

1. чушлетата (най-хубави са белите тубести) ги надупчвам с вилица
2. нареждам ги в бурканчето, като слагам малко нарязан чесън и копър
3. 1ч.л. сол
4. 1ч.л. захар
5. заливам с вода и оцет в съотношение 1:1.
6. затварям с капачка без да стерилизирам и разклащам.
може след няколко дни да ги видиш и ако течността е спаднала(чушлетата са поели) да долееш.
Стават много хрупкави и доста време издържат"

и така
направих над 10 бурканчете чушки, обърнах ги, оставих ги да истинат, прибрах ги в новия шкаф и знам че имаме люто за зимата
ОБАЧЕ
след няколко дви отварям шкафа и изненада
бурканите текът - ами сега отидоха ми лютите чушлета.
Вземам трилитров буркан прехвърлям ги вътре, още сол, захар и оцет - БЕЗ ДА ПЪЛНЯ ДО ГОРЕ и ги прибрах
вчера отварям отново - буркана ще грамне
отворих го и всичко стана в марината - мивка, шкафове, плот ...
и така знаете ли защо ми "втасаха" чушлетата и кажете как да направя за да не се повтори случката :(



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - :)
14.09.2009 23:52
аспирин
цитирай
2. анонимен - аспирин
15.09.2009 15:41
А колко на буркан ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: domigradina
Категория: Други
Прочетен: 314909
Постинги: 72
Коментари: 22
Гласове: 216
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930