Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2009 15:57 - Зелен чай
Автор: domigradina Категория: Други   
Прочетен: 1539 Коментари: 0 Гласове:
2



Зеления чай съдържа четири пъти повече витамин С от портокалите, като активността на последния е усилена от наличието и на един друг витамин - Р, по чието съдържание зеленият чай няма конкуренция. image
Влиянието на витамин Р е насочено към укрепване стените на капилярите, намаляване на тяхната крехкост и разрушаването им, особено при по-възрастните хора.
Зеленият чай има изключително благоприятно действие върху човешкия организъм.
Зеленият чай подпомага изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло - едно безценно свойство, от което можем да се възползваме в съвременната замърсена среда на живот. Той се препоръчва и на пушачите, тъй като спомага за постепенното изхвърляне от организма на натрупаните при тютюнопушенето вредни вещества.
Редовното пиене на зелен чай, разбира се, съчетано с намерението и усилията ви да водите хармоничен живот, ще доведе до по-рядко боледуване, пък кой знае - може дори да удължи живота ви.
image
Какво е оптималното количество, което можем да консумираме без да прекалим?
Зависи кого ще слушате. Той е неизменна част от азиатската култура .
Китайците практикуващи хомеопатия препоръчват 10 чашки дневно. За такова количество се говори и при профилактиката на раковите заболявания. Други медицински проучвания съветват дневната доза да е 2-3 чашки. Трети приемат една усреднена стойност - дневното количество зелен чай, подходящо за повечето хора е 4-5 чашки. В Англия също е на голяма почит и заема достойно място в традиционния следобеден ритуал за пиене на чай.

Ако искате правилно да приготвите напитката и тя наистина да прояви чудодейните си качества, никога не заливайте чая с вряща вода. Високата температура първо ще унищожи витамините и второ ще влоши вкуса на чая. Оставете кипящата вода да престои 5-6 минути, за да се охлади до около 60 градуса, и тогава залейте чая. И ако искате максимално да усетите неговото полезно действие - забравете за захарта и млякото.
image
Зеленият чай е познат на човечеството от хиляди години.
Той се приготвя от листата на вечно зелен храст, от който се приготвя и черния чай.
Черният чай минава по-специфична преработка и затова е по-силен и не се харесва на всеки.
Има благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие. Действието му е меко и ако нямате проблеми, няма да усетите значително влияние върху метаболизма си.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: domigradina
Категория: Други
Прочетен: 314206
Постинги: 72
Коментари: 22
Гласове: 216
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031